Besluit uitlevering Puigdemont volgende week

De Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont en vier van zijn voormalige ministers krijgen waarschijnlijk volgende week te horen of België hen uitlevert aan Spanje. De raadkamer in Brussel komt dan achter gesloten deuren bijeen om zich te buigen over het Europese aanhoudingsbevel dat Madrid heeft uitgevaardigd, zegt een woordvoerder van het Brusselse parket.

Zodra is besloten wanneer de rechters bijeenkomen, wordt dat bekendgemaakt. Normaal gesproken doen zij dezelfde dag uitspraak, aldus de woordvoerder. Berichten in diverse internationale media dat dat op vrijdag 17 november zou zijn, wil zij niet bevestigen.

Als de raadkamer zou besluiten de vijf uit te leveren, dan zijn er voor hen nog meerdere opties om beroep aan te tekenen.

Puigdemont en zijn collega's werden zondagavond onder voorwaarden op vrije voeten gesteld, nadat ze zich eerder op de dag bij de Belgische politie hadden gemeld om te worden verhoord. Het vijftal mag België niet verlaten, moet een vast verblijfadres hebben en beschikbaar blijven voor de Belgische justitie en politie.

Besluit uitlevering Puigdemont volgende week
Besluit uitlevering Puigdemont volgende week (Foto: ANP)