Twee keer zilver baanwielrenners op WB

Op de derde dag van de wereldbekerwedstrijden in Polen heeft de Nederlandse baanploeg tweemaal zilver behaald. In het Poolse Pruszków behaalde Annemiek van Vleuten zilver op de het onderdeel individuele achtervolging.

Van Vleuten had zich in de ochtend geplaatst als tweede geplaatst voor de finale van de individuele achtervolging. In de finale moest de wereldkampioene tijdrijden op de weg het afleggen tegen de Poolse Justyna Kaczkowska, die een tijd van 2.21,401 klokte. Van Vleuten was twee seconden langzamer dan de Poolse.

Het zilver van Van Vleuten was niet de enige medaille voor Nederland. Ook de Nederlandse teamsprinters pakte het zilver. In de finale was Duitsland met Pauline Sophie Grabosch en Kristina Vogel één halve seconde sneller dan Hetty van de Wouw en Kyra Lamberink.

Kirsten Wild en Nina Kessler kwamen in actie op het onderdeel koppelkoers. De Nederlandse ploeg zou vierde worden met tien punten. Het goud ging naar het Belgisch koppel Jolien D'hoore en Lotte Kopecky met 29 punten.

Ook Harrie Lavreysen zou in actie komen op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Polen. De Nederlandse sprinter had in de ochtend de snelste tijd neergezet in de sprint.

In de halve finales werd de 20-jarige sprinter uitgeschakeld door de Australiër Matthew Glaetzer in drie heats. In de beslissende sprint kwam Lavreysen zes duizendsten van een seconde te kort tegen de nummer vier van de olympische spelen in Rio, die vervolgens ook de finale won tegen de Pool Mateusz Rudyk.

In de troostfinale verloor Lavreysen in twee heats van de de Nieuw-Zeelander Edward Dawkins.