Hake: "Het frustreert, daar had ik moeten staan"

Gertjan Verbeek zit zondagmiddag voor het eerst op de bank bij FC Twente. Hij is de opvolger van René Hake, die het nog moeilijk heeft na zijn ontslag

Hake werd vanwege tegenvallende resultaten ontslagen. "Het was lastig. Het frustreert. Daar had ik moeten staan", vertelde Hake tegen FOX Sports. "De technische staf en ik hebben nooit het gevoel gehad dat het vijf voor twaalf was, omdat we veel met elkaar bespraken." "Iedereen was op de hoogte van de dingen die we wilden veranderen en verbeteren."

Aanvankelijk meldde Twente dat de 45-jarige oefenmeester een nieuwe baan zou krijgen bij de club, maar uiteindelijk volgde toch het definitieve afscheid. "Aan de ene kant ben je boos op jezelf, omdat je het niet voor elkaar hebt gekregen. Aan de andere kant ben je ook boos op de omgeving die de keuze maakt. De directie doet dat uiteindelijk. Jan (van Halst, red.) is niet het enige directielid, maar hij deed wel de mededeling."

Hake stond wel open voor een langer dienstverband bij de club in de vorm van een andere baan. "Uiteindelijk heb ik heb de kans gehad om mij bij een grote club als FC Twente te ontwikkelen als trainer. Dat is me ook veel waard."