Bokser Bivol maakt indruk met harde KO, botsing van hoofden eindigt gevecht

Bokser Dmitry Bivol heeft zaterdagavond flinke indruk gemaakt. In het Casino de Monte Carlo nam de 26-jarige Rus (elf keer winst, nul keer verlies) het op tegen de drie jaar oudere Australiër Trent Broadhurst (20-1).

Op het spel stond de WBA-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg). Die had Bivol weliswaar nog niet gewonnen, maar als interim-kampioen kreeg hij de titel nadat kampioen Badou Jack - die dan weer kampioen werd door het stoppen met boksen van Andre Ward - besloot om de jacht op een aantal van Ward's andere titels te openen.

In het kort: Bivol werd gezien als WBA-wereldkampioen en tegen Broadhurst verdedigde hij die titel voor het eerst. Dat duurde allemaal bepaald niet lang. Al na een klein minuutje ging de Australiër even tegen de grond, maar de echte klap kwam een paar tellen voor het einde van de eerste ronde. Bivol deelde een snaarstrakke rechtse uit en bij Broadhurst ging het lichtje uit, einde gevecht en Bivol is nu dan écht de wereldkampioen.

Bivol - Broadhurst, met de knock-out na zo'n 4:55 minuten (Bron: YouTube)

In het voorprogramma stond Dereck Chisora, voormalig uitdager voor de wereldtitel in het zwaargewicht, tegenover de 25-jarige Duitser Agit Kabayel. De Duitser won al zijn zestien eerdere partijen, de acht jaar oudere Brit stapte met een record van 27-7 in de ring en had een sterke overwinning nodig om zijn carrière nog een laatste boost te geven. Die kwam er niet: Kabayel was beduidend sterker en alleen in de laatste ronde van het ietwat saaie gevecht maakte Chisora indruk, maar dat was niet voldoende om de winst op punten bij Kabayel vandaan te houden.

In het bantamgewicht (-53,3kg) verdedigde de Brit Jamie McDonnell zijn WBA-wereldtitel tegen de Venezolaan Liborio Solis. Op één week na een jaar eerder stonden de twee ook al tegenover elkaar op dezelfde locatie, voor beiden hun laatste gevecht tot zaterdag en voor McDonnell destijds zijn vijfde succesvolle title defense

Er werd veel van het gevecht verwacht, maar het werd een ware anticlimax. Na enkele seconden in de derde ronde kwamen McDonnell en Solis met de hoofden tegen elkaar, wat bij de Brit een flinke snee opleverde. Dat bleef maar bloeden en nadat de scheidsrechter de dokter al drie keer opdracht had gekeken er even naar te kijken, vond hij het mooi geweest: hij maakte een einde aan het gevecht, dat juist in de derde ronde vol op gang begon te komen. Een no-contest ging de boeken in en McDonnell behield zijn titel.

McDonnell - Solis, met de botsing na zo'n 10:20 minuten (Bron: YouTube)