Wydad Casablanca na 25 jaar weer winnaar van Afrikaanse Champions League

Het Marokkaanse Wydad Casablanca heeft zich gekroond tot winnaar van de Afrikaanse Champions League. In een kolkend Stade Mohammed V werd Afrikaanse grootmacht Al-Ahly uit Egypte in de return met 1-0 verslagen, nadat de wedstrijd in Egypte in 1-1 was geëindigd.

Al-Ahly won de Champions League al acht keer eerder, vaker dan welke club dan ook. In Casablanca zat het er echter geen moment echt in dat ze er een negende keer aan toe zouden voegen, ook al lieten de Egyptenaren wat meer schoten op doel noteren. Walid El-Karti zette het stadion na 69 minuten in vuur en vlam door de 1-0 binnen te schieten, wat tevens de eindstand bleek.

Voor Wydad is het de tweede keer dat ze het grootste toernooi van Afrika winnen. De eerste keer was precies 25 jaar geleden, in 1992. Sindsdien won aartsvijand Raja Casablanca in 1997 en 1999 de Champions League, waarna Raja in 2002 en Wydad in 2011 de finale nog haalde. Het is dan ook de eerste keer sinds 1999 dat een Marokkaanse club de titel pakt. 

Dat Wydad zo ver kwam mocht al een knappe prestatie heten. In de eerste ronde moesten er strafschoppen aan te pas komen om de Gabonese landskampioen CF Mounana te verslaan. In de groepsfase stond Wydad tegenover Al-Ahly, het Zambiaanse Zanaco en Coton Sport uit Kameroen, waarna het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns en het Algerijnse USM Alger op weg naar de finale geklopt werden.