Monaco geeft Guingamp flink klop in eigen huis

AS Monaco heeft zaterdagavond niets heel gelaten van tegenstander Guingamp. De Franse kampioen liep voor rust al uit naar een grote score.

Na een minuut of tien kopte Guido Carrillo een voorzet van Almamy Touré binnen en diezelfde Touré stond ook aan de basis van de tweede treffer. Adama Traoré wist de score binnen het halfuur te verdubbelen. Via Keita Baldé en een rake strafschop van Fabinho stond het halverwege al 4-0.

In de tweede helft kregen de toeschouwers in het Stade Louis II nog twee doelpunten te zien. Touré schreef een kwartier voor tijd zijn derde assist van de avond op zijn naam en opnieuw was Traoré degene die afrondde. Drie minuten later tekende Carrillo voor de 6-0 eindstand.

AS Monaco blijft daardoor in het spoor van koploper Paris Saint-Germain, dat eerder op de avond geen problemen had met Angers (0-5). Het gat tussen beide titelkandidaten is vier punten.