Goud en record voor Nederlandse baanwielrenners op teamsprint

Baanwielrenners Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Nils van 't Hoenderdaal hebben bij de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Pruszków het goud veroverd in het onderdeel teamsprint. Het Nederlands trio was in de finale duidelijk te sterk voor Frankrijk, die in de kwalificaties nog de beste tijd hadden neergezet.

Van 't Hoenderdaal ging ijzersterk van start en zou meteen een gaatje slaan met Fransen. In de volgende ronde wist Lavreysen de voorsprong verder uit te bouwen, waarna Hoogland de voorsprong wist vast te houden.

Nederland zou met een tijd van 42,906 ook het Nederlands record verbeteren. Het oude record (42,995) uit 2013 en werd op hoogte in Mexico gereden door Hoogland, Hugo Haak en Matthijs Büchli.

Büchli kwam  in actie op het onderdeel teamsprint met zijn ploeg BEAT Cycling Club. De 24-jarige baanwielrenner kwam samen met zijn ploeggenoten Roy van den Berg en Theo Bos tot een vijfde tijd.

De Nederlandse vrouwen hadden geen succes bij de wereldbekerwedstrijd in Polen. Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx redden het niet op de sprint. Van Riessen kwam nog tot de kwartfinales waarin ze in twee heats verloor van de Australische Stephanie Morton.