CDA stuurt Buma niet terug naar formatietafel

De achterban van het CDA wil niet morrelen aan het regeerakkoord dat de partij met VVD, D66 en ChristenUnie heeft gesloten. Sommige leden wilden dat partijleider Sybrand Buma alsnog zou proberen om onder andere de basisbeurs voor studenten terug te krijgen. Maar de partij wees die voorstellen af.

De leden die naar Nijmegen waren gekomen voor het congres over de afspraken met de nieuwe coalitiegenoten, gaven gehoor aan een vurige oproep van Buma om de voorstellen af te wijzen. Als de partij Buma zou terugsturen naar de onderhandelingstafel zou het hele regeerakkoord op losse schroeven staan, waarschuwde de CDA-voorman. Dan moet de partij geboekte successen volgens hem ook weer inleveren.

De jongerenafdeling van de christendemocraten wilde dat het nieuwe kabinet het leenstelsel voor studenten alsnog zou afschaffen, zoals de partij in de verkiezingscampagne had beloofd. Andere CDA'ers drongen erop aan toch het eigen risico te verlagen, een andere verkiezingsbelofte. Zij namen genoegen met een gesprek daarover met de partijtop.

CDA stuurt Buma niet terug naar formatietafel
CDA stuurt Buma niet terug naar formatietafel (Foto: ANP)