Wild 5e op puntenkoers World Cup, teamsprinters bovenaan

In het Poolse Pruszkow is het eerste World Cup-weekeinde van het seizoen voor de baanwielrenners van start gegaan. Zowel de mannen als de vrouwen reden de puntenkoers, met Kirsten Wild als voornaamste medaillekandidate namens Nederland. 

Die medaille kwam er echter niet. Wild scoorde prima in de tussensprints, maar kon niet mee met een versnelling die Lotte Kopecky (België), Ganna Solovei (Oekraïne) en Coralie Demay (Frankrijk) een ronde voorsprong en dus twintig punten opleverden. Dat werd dan ook de volgorde op het podium, Wild eindigde als vijfde.

Bij de mannen kwam Roy Pieters er niet aan te pas, hij eindigde als zeventiende. Nina Kessler reed de scratch bij de vrouwen, maar kon zich met plek negentien niet in de strijd om de winst mengen.

De teamsprinters deden het wel aanzienlijk beter: in de kwalificaties bij de vrouwen kwamen Kyra Lamberink en Hetty van der Wouw tot de derde tijd, terwijl Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Nils van 't Hoenderdaal bij de mannen ruimschoots de snelsten waren. Zaterdag en zondag worden de finales op de teamsprint gereden.