Emanuelson: "Ik reken niet op fluitconcerten"

Urby Emanuelson keert zondagmiddag met FC Utrecht terug bij Ajax, de club waar hij zeventien jaar lang aan verbonden was. De linksback groeide dichtbij de ArenA op en al zijn vrienden zijn fan van de club.

"Dus het is ook geen makkelijk duel. Ze gunnen mij het allerbeste, maar hopen wel dat ik de enige Utrechter ben die goed speelt en dat Ajax wint", vertelt Emanuelson in gesprek met De Telegraaf.

In dienst van AC Milan kwam Emanuelson ook eens als invaller in het veld tegen Ajax, maar hij gaat er nu vanuit dat hij aan de aftrap zal staan. "Ik ga ervan genieten. Als iedereen met de juiste gedachte en instelling het veld ingaat, kunnen wij van elke ploeg in de Eredivisie winnen. Dat gaan we ook van Ajax proberen te doen. Dat wordt niet makkelijk, want Ajax zit in een goede flow."

De zeventienvoudig international is zich ervan bewust dat de wedstrijden tegen Ajax de wedstrijden tegen het jaar zijn voor de fans van Utrecht. "Dat merk ik aan alle boodschappen die ik deze week heb gekregen. We willen niets liever dan winnen van Ajax en zullen met het mes tussen de tanden spelen."

"Ik reken niet op fluitconcerten. Tenzij ik iemand een doodschop geef of mocht scoren. Dat eerste ben ik niet van plan en dat tweede komt weinig voor."