Twee doden bij drugslab Kaatsheuvel

Twee mannen zijn in de achtertuin van een woning aan het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel overleden. In een garage die aan de woning grenst werd een amfetamine-lab aangetroffen. Mogelijk heeft het overlijden van de twee mannen te maken met het lab.

Hulpdiensten kregen op vrijdag 3 november rond 15.10 uur een melding binnen: in de achtertuin van de woning lagen twee mannen. De inspanningen van de hulpdiensten konden hen niet redden, ze overleden ter plaatse. Twee andere personen werden overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Uit onderzoek bleek dat er in een schuur van de woning een amfetamine-lab aanwezig is. Vanwege mogelijk (explosie) gevaar werd er opgeschaald naar GRIP 1. Uit voorzorg werden er zes woningen ontruimd. 

Agenten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben het lab stilgelegd en ontmantelt. Dat gebeurde nadat de technische recherche het onderzoek in de achtertuin had afgerond. De bewoners van de omliggende huizen konden rond 22 uur terug naar hun woning. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Update 13:40 uur
De twee mensen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht zijn de bewoners van het pand. De man is na behandeling aangehouden voor verhoor, de vrouw mocht naar huis. De plitie zet het onderzoek vandaag voort. 

Twee doden bij drugslab Kaatsheuvel (Foto: Politie.nl)
Twee doden bij drugslab Kaatsheuvel (Foto: Politie.nl)