Starcraft II wordt gratis, Mira Han en Matt Horner nieuwe co-op commanders

Blizzard heeft op Blizzcon aangekondigd dat Starcraft II volledig gratis gaat worden voor alle spelers. Tevens komen er ook twee nieuwe co-op commanders naar de game in de vorm van Mira Han en Matt Horner, die twee commanders in één zijn.

Matt Horner en Mira Han zijn een (ongemakkelijk) koppel in het Starcraft-universum en Blizzard omschrijft hun speelstijl als het combineren van "de explosiviteit van de huurlingen van Mira Han en de kracht van de vloot van de Dominion met Matt Horner". Een releasedatum heeft Blizzard nog niet gegeven, maar we hebben wel een preview.

Wat Starcraft II in het algemeen betreft: de spelers die nooit Starcraft II hebben gekocht krijgen de campaign van Wings of Liberty (mensen die Wings of Liberty al hebben krijgen in plaats daarvan Heart of the Swarm), krijgen toegang tot alle co-op commanders tot en met level 5 en krijgen ook gratis toegang tot ranked play in de multiplayer. Om toegang tot die laatste te krijgen moet je wel eerst 10 "first win of the day"-potjes winnen in unranked of tegen de AI. Blizzard geeft als reden dat ze hiermee "de integriteit van Starcraft II willen behouden. Starcraft II zal gratis te spelen zijn vanaf 14 november.

Starcraft II wordt gratis, Mira Han en Matt Horner nieuwe co-op commanders