Keizer hoopt op blijven Viergever

Nick Viergever is in bezit van een aflopend contract en lijkt bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax. Marcel Keizer hoopt dat hij langer blijft.

Ajax wilde afgelopen zomer niet meewerken aan een vertrek van Viergever, die in de belangstelling stond van Bayer Leverkusen. De verdediger maakte er geen geheim van dat hij graag de overstap had gemaakt en uitte onlangs opnieuw zijn onvrede over het handelen van de club.

Keizer hoopt dat Viergever langer aan Ajax verbonden blijft. "Er wordt uiteraard over gesproken en we moeten kijken hoe dat de komende maanden verder gaat", vertelde Keizer tijdens de persconferentie. "Het is iets tussen Nick, Marc Overmars en de club, maar uiteraard heb ik er ook een stem in. Maar dit speelt al langer van voor mijn aanstelling."

De trainer is niet van plan om Viergever te negeren als hij zijn aflopende contract niet verlengt. "Het zou niet eerlijk zijn om hem terug te zetten naar Jong Ajax, terwijl hij naar de Bundesliga kon en wij hem hier aan zijn contract hielden. Ik mag hem uiteraard blijven opstellen. Laten we even afwachten wat er gaat gebeuren", aldus Keizer.