FOK! Wat een weer: zacht en later regen

Als het vriest in november, dan sneeuwt het in december.

Welkom!

Vandaag hadden we wederom een heel rustige dag. Na een grijze start met nevel en zeker in het oosten ook enkele mistbanken, bleven er in eerste instantie nog veel wolkenvelden over. Vanuit het zuiden klaarde het in de loop van de middag wel enigszins op. Ten zuiden van de grote rivieren klaarde het zelfs helemaal op en werd het vrij zonnig. Het midden bleef nog wat wolkenvelden houden en in het noorden bleef het helemaal bewolkt. 

Komende nacht trekken de opklaringen verder naar het noorden toe. In het zuiden raakt het dan geleidelijk aan weer bewolkt, zodat de minima daar niet lager komen dan 10 graden. In de opklaringen koelt het af naar een graad of 7. Van vorst is nog geen sprake.

Morgen breidt de bewolking zich geleidelijk aan verder uit over het land. Toch schijnt zeker in het binnenland eerst nog even de zon, want de storing die eraan komt heeft niet zoveel haast. Het gaat uiteindelijk ook regenen. Eerst vooral in de kustprovincies en pas later in de middag ook in het oosten. Er kan zo'n 3 tot 8 mm vallen. De wind neemt ook flink toe en draait in de loop van de avond van zuidwest naar west. Langs de kust komt er een krachtige tot misschien wel even een harde wind te staan kracht 6 tot 7. Het wordt wel een heel zachte dag met temperaturen tussen de 14 en 17 graden. Zeker in het binnenland is het aangenaam toeven.

In de nacht naar zondag trekt de regen langzaam weg, maar dan stroomt er beduidend koelere lucht het land in. Het wordt zondagmiddag nog hooguit 10 graden en tevens vallen er dan nog enkele buien.

In het begin van de nieuwe week wordt het nog iets frisser met in het binnenland kans op de eerste vorst van het seizoen. Hier kom ik de komende dagen uiteraard nog over te spreken.

Fijn weekend!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Qltel in Portugal (Foto: qltel)
Een heerlijk zonnetje in Portugal, al heeft het er ook even geregend. Collega qltel is daar nu op vakantie. (foto:qltel)