Trump: omstreden vergadering was 'erg onbelangrijk'

De Amerikaanse president Donald Trump zegt zich weinig te kunnen herinneren van een bijeenkomst met een toenmalige campagne-adviseur die is opgepakt door de FBI. "Het was een erg onbelangrijke vergadering die lang geleden plaatsvond", zei Trump tegen verslaggevers.

De betreffende bijeenkomst tussen Trump en zijn buitenlandadviseurs, die plaatsvond op 31 maart 2016, ligt onder een vergrootglas door de arrestatie van George Papadopoulos. De voormalige campagnemedewerker bekende te hebben gelogen tegen FBI-agenten die onderzoek deden naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezing.

Een andere oud-campagnemedewerker bleek zich de bijeenkomst nog wel te kunnen herinneren. Hij vertelde The New York Times dat Papadopoulos destijds vertelde "dat hij een vriend had in Londen, de Russische ambassadeur, die kon helpen bij het regelen van een ontmoeting met Poetin".

Trump zou met belangstelling hebben geluisterd, maar de huidige minister van Justitie Jeff Sessions zou zich tegen het voorstel hebben gekeerd. "En hij zei dat niemand erover zou moeten praten", zei de voormalige campagnemedewerker.

Trump was omstreden vergadering weer vergeten
Trump was omstreden vergadering weer vergeten (Foto: ANP)