Steeds meer steun voor Gijs van Dam dan voor Jelle Brandt Corstius

De #MeToo bekentenis van Jelle Brandt Corstius keert zich langzaam tegen hem. Bijna twee weken na zijn verhaal in de Trouw en DWDD waarin hij zonder zijn naam te noemen Gijs van Dam beschuldigde van verkrachting, geloven steeds minder mensen hem.

Om te beginnen diverse polls online zien Gijs van Dam eerder als slachtoffer. FOK! is #teamgijs, 48 procent op GeenStijl denkt dat Jelle liegt tegenover 18 procent Gijs liegt en op MediaCourant is 60 procent voor Gijs.

Waar Kevin Spacey nu de ene na de andere beschuldiging om zijn oren krijgt heeft niemand zich nog gemeld voor een nieuw Gijs-verhaal en volgens Jelle zijn die er in grote getale. Is Jelle nog wel te vertrouwen? kopt de Elsevier. Ook uit de stal van de familie Barend blijft het stil trouwens, want behalve een als een viswijf scheldende Barbara ging papa Barend nog met een vaag persoon die meer wist praten. En hoe zit het met de stoornis van Jelle? Wie intussen opgelucht  kan adem halen is Bert van der Veer, die werd, mede omdat Jelle zweeg over de naam, vals beschuldigd op Twitter.