Oscarcampagne voor Spacey geschrapt

Filmstudio's Sony en TriStar hebben de Oscarcampagne voor de nieuwe film van Kevin Spacey, All the Money in the World, geschrapt. Het besluit volgt op meerdere openbaringen van minderjarige jongens die stellen dat Spacey seksueel ongepaste handelingen met hen heeft verricht.

Volgens Variety waren de studio's van plan veel aandacht te vragen voor het acteerwerk van Spacey in de thriller van regisseur Ridley Scott. De acteur speelt oliebaron Jean Paul Getty van wie in 1973 de kleinzoon werd gekidnapt.

De campagne zal zich nu richten op Mark Wahlberg, die de CIA-rechercheur speelt die de leiding over de zaak heeft, en Michelle Williams, die de moeder van de jongen speelt.

Spacey heeft al twee Oscars, voor zijn rollen in The Usual Suspects en American Beauty. De acteur ligt de laatste tjid onder vuur sinds een collega naar buiten bracht dat hij in 1986 is aangerand door Spacey. The Wrap bracht donderdag nog een verhaal van een nu 48-jarige oud-acteur die stelt in 1981, toen hij 15 was, door Spacey te zijn verkracht.

Oscarcampagne voor Spacey geschrapt
Oscarcampagne voor Spacey geschrapt (Foto: BuzzE)