Zure nederlaag basketballers Donar in Europe Cup

De basketballers van Donar hebben in de Europe Cup een bijzonder zure nederlaag geleden. Op bezoek bij de Antwerp Giants werd de winst in een zeer spannende wedstrijd in de slotseconden uit handen gegeven.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, tot de Belgen in het tweede kwart vanaf 22-18 uitliepen naar 37-26. Toch vocht Donar zich knap terug en bij rust stonden de Groningers zelfs met 41-42 voor. Antwerpen nam in het derde kwart kort de leiding, maar verder bleef het alsmaar gelijk op gaan, ook in het laatste kwart.

Zo stond het met nog twintig seconden te spelen 76-77 voor Donar, met Antwerpen in de aanval. Met zeven tellen op de klok tikte Jason Clark de bal de basket in: 78-77. Donar probeerde het nog één keer, maar een driepuntspoging van Brandyn Curry ging één seconde voor het einde net mis, en dus wonnen de Belgen in eigen huis.

Donar staat na drie van de zes wedstrijden nog wel tweede in de groep.

De volledige wedstrijd tussen de Antwerp Giants en Donar (Bron: YouTube)