Chuck Norris klaagt 11 medische bedrijven aan

Chuck Norris klaagt elf medische bedrijven aan voor het vergiftigen van zijn vrouw Gena met chemicaliën die gebruikt worden voor MRI-scans. De acteur eist 10 miljoen dollar schadevergoeding. Hij claimt tot nu toe 2 miljoen dollar aan gezondheidsbehandelingen te hebben betaald om de bijwerkingen te lijf te gaan.

Gena kreeg gadolinium als contrastmiddel geïnjecteerd voordat ze een MRI-scan onderging. Dit zou de scans duidelijker maken. De acteur claimt dat zij hierna ernstige bijwerkingen kreeg. Ze is zwak, moe en lijdt aan pijnaanvallen, samen met een brandend gevoel.

Gadolinium wordt sinds de jaren tachtig bij patiënten gebruikt en helpt om medische informatie te verkrijgen. Maar studies hebben aangetoond dat gadolinium afzettingen kan geven in hersenen, botten en huid. Een onderzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration vond geen bewijs dat deze afzettingen schadelijk waren. Een Europees agentschap sloot zich aan bij deze conclusie, maar beperkte uit voorzorg wel het gebruik van bepaalde soorten contrastmiddelen op gadolinium-basis.

In een statement heeft Gena gezegd dat ze procesvoering ziet als de enige actie die ze kan ondernemen om de medische bedrijven verantwoordelijk te stellen voor het gevaar waar ze iedereen aan blootstellen die een MRI-scan ondergaat. "Deze bedrijven blijven zeggen dat er geen link is tussen gadolinium en bijwerkingen, ook al is het bewijs overweldigend dat dit zware metaal jaren in het lichaam blijft, in plaats van uren."

Chuck Norris klaagt 11 medische bedrijven aan
Chuck Norris klaagt 11 medische bedrijven aan (Foto: BuzzE)