Liverpool te sterk voor Maribor, Sevilla herstelt zich

Liverpool heeft in groep E van de Champions League na de rust toegeslagen tegen Maribor. De eerste helft bleef doelpuntloos, maar tijdens het tweede bedrijf liep de ploeg uit.

Liverpool haalde twee weken geleden hard uit naar Maribor. Op bezoek bij de tegenstander van woensdagavond eindigde het duel in een 0-7 overwinning voor The Reds. Tijdens de return hield Maribor zich beter staande. De thuisploeg had de eerste helft moeite met het spel van de bezoekers. Het elftal van Jürgen Klopp beschikte over het meeste balbezit en creëerde genoeg kansen, maar de openingstreffer bleef lang uit.

Pas in de tweede helft kwam Liveprool op voorsprong. De ploeg kwam goed uit de kleedkamer en tekende in de 49ste minuut voor de 1-0. Na een afgemeten voorzet van Trent Alexander-Arnold, kwam Salah goed voor zijn man en de aanvaller verlengde de bal met succes in de verre hoek. Vier minuten later kreeg Liverpool een opgelegde mogelijkheid om het duel te beslissen, maar James Milner liet een strafschop onbenut. De Engelsman zag zijn strafschop worden gekeerd door de doelman.

De 2-0 kwam er niet veel later alsnog. Emre Can zocht de combinatie met Milner en schoot vervolgens fraai raak. Daarmee zat Liverpool op rozen en was het alleen nog de vraag hoe ver Liverpool zou uitlopen. Uiteindelijk werd het nog 3-0, toen Daniel Sturridge voor de derde en laatste treffer van de avond tekende.

Sevilla - Spartak Moskou
Sevilla had woensdagavond weinig moeite met Spartak Moskou. De eerste confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een 5-1 overwinning voor de club uit Rusland, maar in Spanje had Spartak weinig in te brengen. De thuisploeg kwam na een halfuur spelen op 1-0 na een treffer van Clement Lenglet. Uit een voorzet van Ever Banega kopte de verdediger bij de tweede paal raak.

Tijdens de tweede helft bleef Sevilla de bovenliggende partij en dat uitte zich ook in de score. Banega, eerder nog aangever bij de 1-0, zorgde voor de tweede treffer van de avond. Op de rand van het strafschopgebied kreeg de middenvelder genoeg tijd om succesvol uit te halen. Spartak Moskou kwam tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd toen invaller Ze Luis een rebound tegen de touwen schoot. De treffer kwam echter te laat, want Spartak kwam niet verder: 2-1.

Na vier wedstrijden staat Liverpool op acht punten, waarmee Europese overwintering zeker is. Sevilla staat op zeven, Spartak op vijf en Maribor op één punt.