Vierde nederlaag Feyenoord in Champions League

Feyenoord heeft ook in de vierde ronde van de groepsfase in de Champions League een nederlaag geleden. De Rotterdammers kwamen uit tegen Shakhtar Donetsk nog wel op voorsprong, maar gingen met 3-1 het schip in. Hierdoor is doorgaan naar de volgende ronde in het Kampioenenbal onmogelijk geworden.

Feyenoord kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong toen Nicolai Jørgensen uit een voorzet van Steven Berghuis raak kopte. Vijf minuten later stonden de Rotterdammers op achterstand dankzij goals van Facundo Ferreyra en Marlos. Laatstgenoemde profiteerde bij zijn goal door niet goed uitverdedigen van Sofyan Amrabat en het niet goed ingrijpen van doelman Brad Jones. De goalie herstelde zich daarna en mede door zijn inzet werden pogingen van Shakthar onschadelijk gemaakt.

Na rust kwam Feyenoord weer beter voor de dag en kwamen er via Jørgensen en Tonny Vilhena enkele mogelijkheden. Shakhtar loerde op de counter en Marlos wist halverwege de tweede helft via een lobje de 3-1 te scoren. Berghuis en Jean-Paul Boëtius kregen hierna nog mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in.

In het andere duel won Manchester City met 2-4 van Napoli. Hierdoor is Manchester City met twaalf punten al geplaatst voor de volgende ronde. Shakhtar staat tweede met negen punten, terwijl Napoli er drie heeft. Feyenoord is na vier duels laatste met nul punten. Die betekent dat de Italianen en de Rotterdammers met elkaar strijden om een ticket voor de Europa League. Napoli heeft hierbij een doelsaldo van -2, terwijl Feyenoord op -9 staat, waarmee het team van Giovanni van Bronckhorst het slechtste Nederlandse team ooit is in de Champions League.

Op 21 november zal Feyenoord het in Engeland op moeten nemen tegen het al geplaatste Manchester City, terwijl op 6 december een thuiswedstrijd tegen Napoli wacht.

Balende Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst. (PRO SHOTS/Henk Jan Dijks)