FOK! Wat een weer: rustig, maar voor de rest vrij saai weer

November warm en fijn, het zal een strenge winter zijn.

Welkom!

Het was vandaag een heel rustige dag. Er stond weinig wind en dat komt omdat we een beetje tussen alle weersystemen in liggen. Hogedruk ten zuiden en lagedruk ten noorden van ons land. Het bleef echter niet overal droog vandaag. In de noordelijke helft en op de Wadden viel af en toe regen. Er viel daar plaatselijk 3 tot 5 mm. Op dit moment regent het er nog. Het zal me niets verbazen als er her en der 10 mm gehaald wordt komende uren. Elders in ons kikkerlandje bleef het wel op de meeste plaatsen droog. De zon liet zich echter maar sporadisch zien. De bewolking had echt de overhand. In het zuiden waren de wolken wat dunner en piepte de zon er af en toe even door. 

Komende nacht verwacht ik wel wat meer opklaringen. Behalve in het noorden, want daar blijft het overwegend bewolkt. Later trekt die bewolking ook weer naar het zuiden toe. De verschillen in minima zijn vrij groot. In Brabant en Limburg kan het afkoelen naar een graad of 5, terwijl het in de bewolkte gebieden niet verder afkoelt dan een graad of 11.

Morgen beleven we opnieuw een dag met wolkenvelden. Toch breekt de zon er wel iets vaker doorheen, maar een stralende dag wordt het zeker niet. Ook op deze donderdag maakt het noorden de meeste kans op wat lichte regen of een enkel buitje.  De wind komt uit een westelijke richting en draait later naar het noordwesten. Behalve in het zuiden, daar blijft de wind nog zuidwestelijk.  Bij dit alles wordt het ongeveer 12 of 13 graden.

Tot morgen! 

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected]l onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Vrij grijs weer. (Foto: DJMO)
DJMO was vandaag op pad. Zoals je ziet was het vrij grijs en scheen de zon slechts een klein beetje. Het bleef daar wel droog. (foto: DJMO)