Russische ijshockeyers kopen kleding voor dakloze Canadees

IJshockeyer Alex Ovechkin heeft zich samen met een aantal teamgenoten van zijn goede kant laten zien. De Rus, al jaren sterspeler bij de Washington Capitals, voorzag samen met zijn maten een dakloze man van een warme trui, een goede jas en, om het af te maken, een hoed. Voorbijgangers zagen het hartverwarmende voorval, waarna de Rus er vragen over gesteld kreeg.

Ovechkin was met de Capitals in Edmonton, waar ze in de NHL tegen de Oilers zouden spelen. Met teamgenoten Evgeny Kuznetsov en Dmitry Orlov ging de Rus even winkelen in de Canadese stad. "Het was niet zo bijzonder, we gingen naar de winkel en zagen een man buiten zitten, zonder shirt. We zijn bij een kledingwinkel naar binnen gegaan en hebben een trui, jas en hoed voor hem gekocht", aldus Ovechkin.

Het is inmiddels toch al flink koud in Edmonton, waar de temperaturen zeker 's nachts al ruim onder het vriespunt dalen. Ovechkin probeerde het weliswaar een beetje kleinschalig te houden, het mag duidelijk zijn dat de actie van hem en zijn ploeggenoten in elk geval voor één persoon van groot belang was. "Hij stond daar van 'serieus?', hij was een beetje geschokt volgens mij. Maar ja, als je met zulk weer iemand daar bijna naakt ziet zitten zou elk mens toch wel iets kunnen doen, een jas, trui, wat dan ook."