Roma deelt tik uit aan Chelsea, Qarabag houdt Atletico op 0-0

AS Roma heeft Chelsea dinsdagavond in groep C van de Champions League getrakteerd op een nederlaag. Op eigen veld waren de Romeinen met 3-0 te sterk.

Al na 42 seconden opende Stephan El Shaarawy de score voor de thuisploeg. Met een fantastische uithaal scoorde hij de 1-0. Na 36 minuten verdubbelde de Italiaan de voorsprong. Hij strafte slecht verdedigen in de verdediging van Chelsea genadeloos en maakte de 2-0.

Waar Chelsea in de tweede helft op zoek ging naar de aansluitingstreffer, tekende Diego Perotti na 63 minuten voor de beslissing. Cesc Fàbregas leed slordig balverlies op het middenveld van de Engelsen en de Argentijn strafte dat genadeloos af door in de korte hoek raak te schieten: 3-0.

Atlético Madrid - Qarabag 1-1
Qarabag nam na veertig minuten spelen brutaal de leiding. Míchel kopte de bal mooi in de kruising. Al snel kreeg Kévin Gameiro de kans op de 1-1, maar voor leeg doel schoot de Fransman naast.

Elf minuten na rust kwam de ploeg van trainer Diego Simeone wel op gelijke hoogte. Vanaf een meter of twintig schoot Thomas, op aangeven van Antoine Griezmann, de bal geweldig in de kruising. Drie minuten na de gelijkmaker kwamen de gasten uit Azerbeidjan met tien man te staan toen Henrique met een rode kaart moest vertrekken nadat hij Diego Godín in het gezicht raakte.

Atlético slaagde er niet in om te profiteren van de man-meer-situatie en het kwam zelf in de 88ste minuut ook met tien man te staan. Stefan Savic kreeg twee keer geel en moest vroegtijdig het veld verlaten.