PlayerUnknown's Battleground naar Xbox One in december

De immens populaire battle royale-game PlayerUnknown's Battlegrounds verschijnt op 12 december voor Xbox One, nadat er eerst een Early Access-periode beschikbaar is voor leden van het Game Preview-programma. Dat maakte ontwikkelaar Bluehole vandaag bekend.

Ook de pc-versie, die op Steam nog altijd in Early Access-hoedanigheid verkeert, krijgt in december een officiële '1.0'-release. De Xbox One-versie zal qua features lichtelijk verschillen van de pc-versie. Bluehole heeft aangegeven dat net als met de pc-tegenhanger het verloop van de game voor een groot deel af zal hangen van feedback uit de community. "Feedback is zoals spelers weten cruciaal geweest voor het succes van de game, dus vanaf 12 december willen we graag weten van de Xbox-community hoe zij de game beleven en hoe we op basis daarvan de best mogelijke ervaring kunnen bieden". De Xbox One-versie krijgt drie verschillende Limited Editions voor de liefhebbers, te weten de Warrior Pack, de Accessory Pack en de Tracksuit Pack. 

PUBG is nog altijd ontzettend populair op pc, met een huidige playerbase van 2,2 miljoen spelers die tegelijk online gamen via Steam.