Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte

Programmamaker Jelle Brandt Corstius gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door televisieproducent Gijs van Dam. Dat kondigt hij dinsdag aan in een verklaring, uitgegeven na de uitlatingen van Van Dam maandagavond in het tv-programma Pauw.

Daarin erkende Van Dam dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was.

Brandt Corstius zegt "kwaad en verdrietig" te zijn over de woorden en de ontkenning van zijn vermeende belager. ,,Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid." Hij zegt dat een aangifte in de maak is.

In zijn verklaring zegt Brandt Corstius andere slachtoffers te willen aansporen ,,eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen. En om ze te steunen". De uitzending van Pauw was volgens hem ,,allesbehalve steunend". ,,Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers."

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp. Van Dam werkte bij de talkshow. Hij zei bij Pauw aangifte te doen tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. ,,Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei hij.

Jelle Brandt Corstius laat zich vertegenwoordigen door topadvocaat Nico Meijering van bureau Ficq & Partners. Meijerin laat weten de aangifte wegens smaad en laster "met vertrouwen tegemoet te zien''. Ook kondigt Meijering aan dat dit de mogelijkheid biedt om Gijs van Dam zelf als getuige te kunnen gaan horen.

De uitzending van Pauw op NPO 1 trok 940.000 kijkers.

Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte
Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte (Foto: BuzzE)