Shadow of the Colossus-remake kan 60 fps op PS4 Pro

De remake van Shadow of the Colossus was een mooie verrassing op de E3 eerder dit jaar, waarbij zeer fraaie 4K-beelden getoond werden van de Sony-klassieker op de PlayStation 4 Pro. Nu blijkt uit een persdocument van Sony dat er op de Pro ook een mogelijkheid komt om de game in 60 frames per seconde te draaien.

Ten tijde van de aankondiging meldde Sony dat SotC op de PlayStation 4 Pro in 4K-resolutie zou draaien bij 30 fps, en op de gewone PS4 in 1080p-resolutie met dezelfde framerate. Uit bronnen blijkt nu dat de Pro daarnaast dus een 1080p60-optie krijgt.

Shadow of the Colossus, door critici vaak genoemd in lijstjes van beste games ooit gemaakt, kwam in 2005 uit voor PlayStation 2 en kampte ondanks zijn succes met behoorlijke framerate-problemen. In 2011 verscheen de Ico & Shadow of the Colossus Collection voor PlayStation 3 waarin een redelijk stabiele 30 fps te halen was. Hoewel de PS4-remake wordt voorzien van nieuwe hi-res assets en andere visuele toeters en bellen, wordt er inhoudelijk niet veel veranderd aan de game. Wel komt er een mogelijkheid om het controller-schema naar wens aan te passen. De SotC-remake verschijnt op 6 februari exclusief voor PlayStation 4.