Jets vernederen NHL-kampioen Penguins

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben zondagavond een prima wedstrijd op het ijs gelegd. De ploeg deelde een snoeiharde tik uit aan regerend kampioen Pittsburgh Penguins, dat in het Bell MTS Place in Winnipeg met 7-1 op de broek kreeg.

Met name in de eerste periode kregen de Penguins het bijzonder zwaar te verduren en al na ruim een minuut tekende Andrew Copp voor de openingstreffer. Na een kleine veertien minuten verdubbelde Blake Wheeler de score en nog eens iets minder dan vier minuten later ging het pas écht los. Wheeler schoot de 3-0 binnen, 23 seconden later gevolgd door de 4-0 van Joel Armia. 

Na Armia's goal werd goalie Matt Murray bij de Penguins toch maar naar de kant gehaald, en Casey DeSmith verving hem. Het was het NHL-debuut voor de Amerikaanse goalie, die eerder dit seizoen bij de Wilkes-Barre/Scranton Penguins in de AHL nog samenspeelde met het Nederlandse toptalent Daniël Sprong. Een lekker debuut werd het niet voor DeSmith, want na enkele seconden - welgeteld elf tellen na Armia's 4-0 - tekende Wheeler voor zijn derde van de avond.

Voor de Jets, en voorganger Atlanta Thrashers, was het de snelste hattrick ooit (4:20 minuten), het hoogste aantal goals in de eerste periode ooit (vijf) en de kortste tijd ooit waarin men drie goals scoorde (34 seconden). Evgeni Malkin deed namens de Penguins in de tweede periode wat terug, maar Mark Scheifele en Brandon Lemieux brachten de Jets zelfs nog naar 7-1.

De Anaheim Ducks wonnen op bezoek bij de Carolina Hurricanes met 3-4 na shoot-outs. Ryan Getzlaf zal de gevolgen van het duel nog wel even voelen: na krap twintig seconden kwam een afgekaatste puck vol in zijn gezicht terecht. Getzlaf speelde wel door, maar gaf na de eerste periode aan dat het hem verstandiger leek om het daarbij te laten. De Calgary Flames wonnen thuis met 2-1 van de Washington Capitals.

De Jets maken gehakt van de Penguins (Bron: YouTube)