Astros weer op voorsprong in World Series

Houston Astros staan weer op voorsprong in de World Series. In de vijfde wedstrijd was de thuisploeg met 13-12 te sterk voor de Los Angeles Dodgers. Door de winst staan de Astros nu met 3-2 voor in de best-of-7-serie.

De Dodgers namen al snel in de wedstrijd een 0-4 voorsprong tegen de Astros. Lang zou de ploeg uit Los Angeles niet genieten van de voorsprong. Dankzij een homerun van Yuli Gurriel met José Altuve en Carlos Correa op de honken kwam de thuisploeg weer langszij. De Dodgers antwoordden direct door een 3-run homerun van Cody Bellinger, waardoor het 4-7 werd. Door homeruns van Altuve, Correa, George Springer en Brian McCann kwam de thuisploeg in de achtste inning op een 12-9 voorsprong.

In de negende inning zou de Dodgers weer langszij mede door een homerun van Yasiel Puig. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Kenley Jansen op de heuvel voor de Dodgers. De Nederlandse international kwam in de negende inning niet in de problemen.

Ook in de tiende inning zou Jansen voor de Dodgers gooien. De closer van de Dodgers zorgde snel voor twee uit, maar kwam daarna in de problemen. Eerst kwam McCann op de honken doordat hij werd geraakt door een van de worpen van Jansen en daarna gaf de Nederlander ook een vrije loop weg. Op een honkslag van Alex Bregman wist vervolgens Derek Fisher te scoren, die even daarvoor McCann had vervangen als honkloper.