FOK! Wat een weer: bewolkt

Na regen komt zonneschijn.

Welkom!

We hadden gisteren niet eens zo'n slechte dag. Het was wel vrij fris, maar de zon scheen op veel plaatsen wel één of meerdere uren achter elkaar. Droog bleef het echter niet, want er vielen ook nog enkele buien. Dit leverde soms fraaie regenbogen op. De meeste buien vielen in het noorden en westen. De buien losten bij het verder trekken naar het binnenland grotendeels op. De wind was vandaag nog wel redelijk aanwezig en kwam uit een meest noordwestelijke richting.

Afgelopen nacht nam de bewolking weer toe. Het bleef op de meeste plaatsen nog droog. De minima waren vrij laag doch vorst aan de grond was niet aan de orde. Het was tussen de 5 en 8 graden. Als het helder was geweest was het zeker wel tot lichte vorst gekomen. Maar goed, die vorst komt nog wel. De wind ruimt geleidelijk aan naar het zuidwesten.

Vandaag hebben we dan een overwegend bewolkte dag. Ik denk dat er maar weinig mensen zullen zijn die de zon te zien gaan krijgen. Als dat gebeurt, dan maakt het zuiden daar de meeste kans op. Daar blijft het dan ook overwegend droog. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe groter de kans op wat regen of motregen wordt. Dus met name Groningen, Drenthe, Friesland en deels Overijssel en Noord-Holland kunnen een zeer saaie en druilerige dag in de boeken schrijven. Bij dit alles wordt het ongeveer 12 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Zon in het park (Foto: Stephan5)
Op één van de zeldzame mooie dagen van deze zomer bevond ik mij in het park van Haarlem en maakt dit Hollandse plaatje. (foto:Stephan5)