Nintendo verhoogt wederom verwachtingen Nintendo Switch

Nintendo heeft de resultaten voor het tweede kwartaal van het huidige fiscale jaar vrijgegeven. Nintendo Switch is nu 7.63 miljoen keer verkocht wereldwijd. Bovendien verwacht Nintendo nu veertien miljoen Switch-consoles te verkopen in het huidige fiscale jaar (voorheen was dit tien miljoen).

Als dit getal wordt behaald, betekent het dat de console in haar eerste jaar meer is verkocht dan de Wii U in totaal (die console is blijven steken op 13.56 miljoen). De best verkopende Nintendo-games voor het platform zijn The Legend of Zelda: Breath of the Wild (4.70 miljoen), Mario Kart 8 Deluxe (4.42 miljoen), Splatoon 2 (3.61 miljoen), 1-2 Switch (1.37 miljoen) en Arms (1.35 miljoen). Amiibo verkopen ook nog altijd goed, met 5.10 miljoen amiibo en 2.80 miljoen amiibo-kaarten die zijn verkocht.

De familie van Nintendo 3DS-systemen blijven vooralsnog doorverkopen met in dit kwartaal 2.86 verkochte eenheden (5% meer dan het jaar daarvoor), al blijft de software, ondanks releases als Fire Emblem: Fates en Metroid: Samus Returns, achter (28% minder dan het jaar ervoor). 

De mobiele tak van Nintendo toont ook verbetering. De releases van Fire Emblem Heroes en Super Mario Run verhoogde de inkomsten van de mobiele tak met 426% naar ruim 135 miljoen euro. Pokémon GO staat hier los van en brengt in het algemeen minder op voor Nintendo. Alles bij elkaar resulteerde in een winst van 390 miljoen euro voor Nintendo. 

Nintendo Switch
Nintendo Switch