Handballers winnen ook van België in WK-kwalificatie

De Nederlandse handballers hebben de tweede wedstrijd van de WK-kwalificatie gewonnen. In Leuven was de ploeg van de nieuwe bondscoach Erlingur Richardsson met 25-26 te sterk voor de Belgen.

Het ging lang gelijk op tussen beide landen. Pas in de slotfase van de eerste helft kon Oranje een gaatje slaan van twee doelpunten. Nederland zou de rust ingaan met een 12-14 voorsprong op de Belgen.

Na rust maakte België die achterstand al snel ongedaan en kwam zelfs op een 17-16 voorsprong. Ook in de tweede helft zou het lang gelijk op gaan tussen beide landen, maar bij een 21-21 stand zou Nederland opnieuw een gaatje slaan van twee doelpunten. Met nog een minuut te gaan maakte Bobby Schagen via een strafworp de 24-26. België maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar met nog vijftien seconden te gaan speelde Nederland het uit.

Het was voor Oranje de tweede zege. Afgelopen woensdag was er met 29-20 gewonnen van Griekenland. Alle ploegen in de poule met verder Turkije treffen elkaar tweemaal. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor de play-offs.