Uitslag FC Utrecht - NAC Breda

FC Utrecht is er niet in geslaagd om NAC Breda te verslaan. De Brabanders namen in de Galgenwaard een punt mee naar huis.

Het zat NAC de afgelopen weken niet mee. Na de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Feyenoord verloren de Bredanaars achtereenvolgens van ADO Den Haag, Roda JC en PEC Zwolle, ploegen waartegen het team van Stijn Vreven doorgaans de punten moet halen. Ook in Stadion Galgenwaard begonnen de bezoekers niet goed aan de wedstrijd. Na achttien minuten spelen was het FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Willem Janssen, die zich geen moment bedacht en de 1-0 tegen de touwen werkte.

NAC knokte voor wat het waard was en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel al drie minuten na de openingstreffer. Thierry Ambrose stuurde Mounir El Allouchi het strafschopgebied in en de middenvelder rondde keurig af. De tegentreffer was een flinke domper voor de thuisploeg, want er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar het zou nog erger worden voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Vlak na rust dook Giovanni Korte op voor de neus van doelman David Jensen. Op aangeven van opnieuw Ambrose maakte de kleine buitenspeler 1-2. Even was er onduidelijkheid of de bal de doellijn wel gepasseerd had, maar de arbitrage had het bij het juiste eind.

Op eigen veld verliezen van NAC Breda, daar had Utrecht geen trek in en dus nam de druk op de Bredase defensie enorm toe. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel uiteindelijk een klein kwartier voor tijd. Het was Nick Venema die voor de 2-2 zorgde en zodoende een punt redde voor Utrecht. De club uit de Domstad blijft op de negende plaats staan, terwijl NAC nog altijd zestiende staat, maar wel iets dichter tegen Willem II aankruipt.