Rood voor plassende keeper, toeschouwer stapt naar politie

De 24-jarige keeper Max Crocombe heeft het nieuws gehaald. Dat is op zich al nieuwswaardig, want verder dan vier optredens voor Oxford United kwam de Nieuw-Zeelandse doelman in de hogere regionen van het profvoetbal niet.

Tegenwoordig speelt hij bij Salford City, op het zesde niveau in Engeland, waarmee hij zaterdag op bezoek ging bij Bradford Park Avenue. In de 87e minuut kreeg Crocombe een rode kaart, waarvan aanvankelijk niet duidelijk was waarom. Dat werd al snel wél duidelijk: Crocombe had staan pissen en dat mocht niet.

"Hij werd door een steward vertelt het niet te doen, twee keer zelfs, maar stond uiteindelijk toch te urineren", aldus Colin Barker van de thuisclub. Crocombe bood later zijn verontschuldigingen aan en zegt dat hij zich in een 'zeer ongemakkelijke situatie' bevond en een 'inschattingsfoutje' maakte. "Het was uiteraard nooit mijn bedoeling iemand te beledigen of iets dergelijks."

Volgens Barker liep Crocombe naar de zijkant van een tribune. "Ik heb het zelf niet gezien, maar een assistent-scheidsrechter wees de arbiter erop en Crocombe werd er zeker door van het veld gestuurd." Een ongelooflijke zeikerd die naar de wedstrijd stond te kijken krijgt overigens de prijs voor zure drol van het jaar: de toeschouwer deed aangifte bij de politie wegens het publiekelijk urineren van de keeper.