VI-mannen: gelach was 'ongemakkelijkheid'

Televisiemaker Jelle Brandt Corstius heeft op Twitter venijnig gereageerd op een gesprek in het RTL-programma Voetbal Inside. Hierin bespraken René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee de openhartige bekentenis van Brandt Corstius dat hij toen hij als redacteur voor Barend & Van Dorp werkte is verkracht.

De drie mannen lachten toen Derksen het onderwerp aansneed. "Kreeg dit clipje doorgestuurd", stelt Brandt Corstius op Twitter. "Lekker lachen om verkrachting van een oud-collega. Sjiek." Later voegt de televisiemaker er nog aan toe: "Snap het ook wel hoor, beetje ver van mijn bed voor de heren. Zou natuurlijk nooit gebeuren in het voetbal. Als RTL echt geschrokken is van mijn verhaal, zouden ze dat seksistische kutprogramma eens moeten stoppen."

RTL meldde eerder deze week enorm geschokt te zijn door de ontboezeming van Brandt Corstius. De zender en producent Blue Circle, die Barend & Van Dorp maakte, stelden in gesprek te willen met de oud-redacteur.

De televisiemaker kreeg op Twitter veel bijval over zijn opmerkingen. "RTL zegt geen enkele vorm van ongewenst gedrag te tolereren", zegt regisseur Norbert ter Hall. "Geen woorden, maar daden." Ook Claudia de Breij is verbijsterd. "Gijp, Derksen, Genee, voel je je hier zelf prettig bij? En vooral: in welke wereld is dit leuk?" schrijft ze. Actrice Katja Herbers vindt het "zum kotsen", Georgina Verbaan vindt het "zo intens goor". Angelina Groothuizen en Jon van Eerd noemen de mannen allebei "eikels".

Update 15.28 uur

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen "bedoelden niets verkeerds" met het gelach aan tafel tijdens de uitzending van Voetbal Inside toen de naam Jelle Brandt Corstius werd genoemd. Dat stelt Genee zondag tegenover BuzzE in een reactie op boze tweet-berichten waarin Brandt Corstius flink uithaalde naar het fragment in het programma waarin dit gebeurde.

Brandt Corstius stelde eerder deze week in een verhaal in Trouw verkracht te zijn toen hij als redacteur werkte voor het programma Barend & Van Dorp. "We hadden het ook niet over de verkrachting zelf", beklemtoont Genee. "Al begrijp ik wel dat dat zo op mensen over kwam. Laten we er helder over zijn: dat vinden wij walgelijk en verschrikkelijk."

Jelle Brandt Corstius woest over gelach in VI
Jelle Brandt Corstius woest over gelach in VI (Foto: BuzzE)