Hazard helpt Chelsea langs Bournemouth, Man City blijft winnen

Chelsea heeft zaterdagavond op bezoek bij AFC Bournemouth geen fout gemaakt. The Blues creëerden een aantal behoorlijke kansen, maar Eden Hazard was de enige die het scorebord in beweging wist te brengen. De ploeg van Antonio Conte wipt door de 0-1 overwinning wel weer over Arsenal heen naar de vierde positie op de ranglijst, terwijl Bournemouth op de een na laatste positie in de Premier League blijft steken.

Het merendeel van het balbezit in de eerste helft was voor Chelsea en de bezoekers kregen ook de daarbij behorende kansen op de openingstreffer. Álvaro Morata had het vizier nadat er een minuut of 25 gespeeld was echter niet op scherp staan en toen de Spanjaard even later het net wel deed bollen, werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Bournemouth hield in het restant van de eerste helft ondanks aardige kansen voor Chelsea dapper stand.

Morata kreeg de bal met nog tien minuten te gaan tot de rust op een presenteerblaadje, maar schoot het leer door het midden, waardoor Asmir Begovic eenvoudig kon redden tegen zijn voormalige werkgever. Cesc Fàbregas zag een goede kans vervolgens vlak voor rust smoren op het lichaam van een tegenstander. Na de onderbreking was het initiatief opnieuw voor Chelsea en het duurde niet lang voordat the Cherries toch moesten capituleren.

Morata nam na een paar gemiste kansen nu de rol van aangever op zich en lanceerde Hazard met een knappe bal. De Belg stoomde vanaf links op en knalde het speeltuig in de korte hoek voorbij Begovic. De Rode Duivel kreeg daarop met nog een klein halfuur te gaan op aangeven van Pedro de kans om het duel definitief in het slot te gooien, maar mikte te hoog, waardoor zijn inzet over de lat verdween.

West Bromwich Albion - Manchester City
Manchester City blijft maar winnen in Engeland. De koploper zette West Bromwich Albion zaterdagmiddag opzij. De voorgaande twaalf onderlinge wedstrijden wist Manchester City allemaal te winnen en de ploeg van Josep Guardiola wilde die reeks graag continueren. Al binnen tien minuten grepen de bezoekers de leiding via Leroy Sané. De aanvaller, die vorige maand al hoogstpersoonlijk zorgde voor de uitschakeling van WBA in het bekertoernooi (1-2), werd in het strafschopgebied bediend door Fernandinho en haalde verwoestend uit in de verre hoek.

Lang kon Manchester City niet genieten van die voorsprong, want Jay Rodriguez maakte er met een behendig lobje 1-1 van. Door een van richting veranderd afstandsschot van Fernandinho werd het echter al gauw weer 1-2 en dat zou ook de ruststand zijn. Salomón Rondón liet nog een gouden kans onbenut om zijn ploeg voor rust op gelijke hoogte te koppen.

In de tweede helft namen de gasten verder afstand. Met messcherp samenspel baanden The Citizens zich na 63 minuten een weg door de defensie van WBA en Raheem Sterling stond op de juiste plek om van dichtbij binnen te tikken na een voorzet van Kyle Walker. Manchester City kwam lange tijd niet meer in de problemen, maar in de blessuretijd bepaalde Matt Phillips de eindstand op 2-3.

Arsenal - Swansea
Arsenal heeft met de nodige moeite drie punten gepakt tegen Swansea City. De thuisploeg keek na drie kwartier tegen een achterstand aan. Geheel tegen de verhoudingen in greep Swansea halverwege de eerste helft de leiding. Tammy Abraham troefde Laurent Koscielny af in het duel om de bal en hij lanceerde Sam Clucas met een fraaie steekpass uit de draai. Clucas mocht alleen af op Petr Cech en plaatste de bal beheerst langs de uitgekomen keeper.

Tot dat moment zocht Arsenal juist de aanval, zij het zonder veel succes. De dominantie in het balbezit werd niet omgezet in uitgespeelde kansen, omdat Swansea goed georganiseerd stond en druk zette zodra Arsenal dichtbij het doel kwam. Ook na de 0-1 konden The Gunners weinig uitrichten. Voormalig Arsenal-keeper Lukasz Fabianski moest nog wel een knappe redding verrichten op een inzet van Alexis Sánchez, vlak voor rust, en daardoor bleef het in de eerste helft bij 0-1.

In de tweede helft kantelde Arsenal de wedstrijd alsnog. Sead Kolasinac was na vijftig minuten het eindstation van samenspel van Arsenal rond het doel van Swansea en hij bereidde even later zelf de 2-1 voor. Kolasinac nam een lange bal op de borst, vond Ramsey in het strafschopgebied en de Welshman werkte de bal binnen. Het was zijn vijftigste officiële doelpunt voor de Londenaren. Bij Swansea hadden Leroy Fer en Mike van der Hoorn een basisplek; Luciano Narsingh viel in de slotfase in.