Zes jaar cel voor overvallen met Snickers

Een 26-jarige Rus is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens een serie overvallen. Zijn 'wapen' was opmerkelijk: de overvallen werden gepleegd met een Snickers. Die was strak in een plastic tasje gewikkeld, om het er enigszins uit te laten zien als een vuurwapen.

De man beging zijn misdaden in het Siberische Tomsk, in maart van dit jaar. Met zijn snoepgoed bestal hij een vrouw op straat, drie bloemwinkels en een supermarkt, alvorens de politie hem wist te stoppen.

Hij vertelde de rechter dat hij geld nodig had om van Tomsk naar zijn huis, vijfduizend kilometer verderop, te reizen. Het lukte niet om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, maar hij bekende wel gelijk schuld en bood zijn verontschuldigingen aan bij de slachtoffers.

Het gebruik van nepwapens kan in Rusland relatief milde straffen opleveren, zoals vijf jaar werk zonder daarbij in het gevang te zitten. Aangezien het om een ex-gevangene gaat - hij was nog geen half jaar op vrije voeten - besloot de rechter hem echter zes jaar achter slot en grendel te laten zetten.