IJshockeyers Vegas blijven winnen, Avalanche hard onderuit

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights blijven hun geweldige start in de NHL maar doorzetten. De nieuwe ploeg speelde vrijdagavond de negende wedstrijd en won alweer voor de achtste keer.

In Las Vegas was ook de Colorado Avalanche totaal niet opgewassen tegen de Golden Knights, waar rookie Oscar Dansk op doel weer een sterke indruk maakte als vervanger van de geblesseerde topgoalie's Marc-Andre Fleury en Malcolm Subban. 

De eerste periode leverde weinig op, maar in de tweede periode troffen de Golden Knights vier keer doel. Daar werden in de derde periode nog drie goals aan toegevoegd: 7-0. Opvallend was dat de thuisploeg slechts 21 keer op doel schoot - en daaruit dus zeven keer scoorde - terwijl de Avs alle 32 schoten gestopt zagen worden door de jonge Dansk.

Ook de New Jersey Devils zijn bijzonder lekker bezig. Dit keer werden de Ottawa Senators na shootouts verslagen, de zevende zege in negen wedstrijden. De St Louis Blues wonnen net als de Golden Knights voor de achtste keer, maar voor de Blues was het al de elfde wedstrijd.

Uitslagen NHL vrijdag
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 7-0
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2-1 OT
New Jersey Devils - Ottawa Senators 5-4 SO
Carolina Hurricanes - St Louis Blues 1-2
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 1-2
Calgary Flames - Dallas Stars 1-2

Golden Knights - Avalanche (Bron: YouTube)