Amerikaanse luchtmacht: Kerstman bestaat niet

De Amerikaanse luchtmacht heeft deze week een bijzonder opvallende uitspraak gedaan. De Kerstman zou namelijk niet bestaan, als de US Air Force te geloven is.

Whiteman Air Force Base in Missouri en Minot Air Force Base in Noord-Dakota waren op social media aan het bakkeleien over wie de sterkste luchtvloot had - typisch iets wat je dan maar beter op social media uit kunt vechten dan in het echt. 

De luchtmacht vond dat het tijd was om in te grijpen, maar deed dat niet echt op handige wijze: "We wilden dat we dit niet hoefden te doen, maar als jullie je niet gedragen....brengt de Kerstman jullie dit jaar niks....want hij is niet echt!", aldus de bij de luchtmacht werkende Twitter-Grinch.

Al snel krabbelde men toch maar terug, door te melden dat de Kerstman wél echt is, maar dat was natuurlijk al te laat. Wel kregen we nog te horen dat hij jaarlijks door het North American Aerospace Defense Command (NORAD) in de gaten gehouden wordt wanneer hij door de lucht vliegt.

De Amerikaanse overheid heeft al meerdere malen laten weten dat de Kerstman wel degelijk bestaat. Zo keurt het ministerie van transport de vluchtplannen goed, heeft de Kerstman een speciaal visum en wordt zijn post ook al vele jaren bezorgd door de Amerikanen.