Darter Van de Pas is Van der Voort de baas

Op het Europees dartskampioenschap, waar ook niet-Europeanen aan mee mogen doen, heeft Benito van de Pas zich geplaatst voor de achtste finales. In de eerste ronde was de Nederlander landgenoot Vincent van der Voort met 6-5 de baas. Van de Pas speelt in de achtste finales tegen de als derde geplaatste Engelsman Michael Smith, die landgenoot Nathan Aspinall met 6-4 versloeg.

Peter Wright had het niet makkelijk tegen de Poolse PDC-debutant Krzysztof Ratajski, die na een indrukwekkende periode bij de BDO de overstap heeft gemaakt. De Schotse nummer twee van de plaatsingslijst won wel, het werd 6-3. Jonny Clayton wordt Wright's volgende opponent: de Welshman speelde ijzersterk en veegde de Belg Dimitri van den Bergh met 6-1 van de oche.

Stephen Bunting won met 6-5 van Joe Cullen, terwijl Daryl Gurney veteraan Steve Beaton met 6-3 naar huis stuurde. De revelatie van het seizoen, de Engelsman Rob Cross, liet weinig heel van de listige Duitser Martin Schindler (6-0), Dave Chisnall won met 6-1 van de Spanjaard Cristo Reyes.

Vrijdag beginnen de achtste finales om 20.00 uur met Jelle Klaasen tegen Kyle Anderson. Ook Michael van Gerwen komt in actie: de wereldkampioen speelt tegen Ian White.