Ravens boeken monsterzege, maar raken quarterback kwijt na harde klap

De Baltimore Ravens hebben donderdagavond een monsterzege geboekt in de NFL. In eigen huis werden de Miami Dolphins met liefst 40-0 opzij geschoven, de grootste zege ooit voor de Ravens. Het was een welkome overwinning, want in de voorgaande vijf duels werd slechts één keer gewonnen.

Richting het einde van het tweede kwart stonden de Ravens met 13-0 voor toen het noodlot toesloeg voor Joe Flacco. Hij kreeg een snoeiharde klap van Dolphins-linebacker Kiko Alonso, wat Flacco - die zijn helm zelfs verloor - een hersenschudding en een scheur in zijn oor opleverde. De quarterback werd vervangen door Ryan Mallett, die pardoes een touchdown pass op tight end Benjamin Watson afleverde.

De 20-0 voorsprong halverwege werd in het laatste kwart nog eens verdubbeld, onder meer door intercepties van CJ Mosley en Jimmy Smith. Hoe lang de Ravens het zonder Flacco moeten doen is nog niet bekend, wel staat de ploeg er met 4-4 na acht wedstrijden nu iets minder slecht voor. De Dolphins staan er met 4-3 na zeven duels nog wel boven.

De loeiharde klap van Alonso op Flacco leverde flink wat discussie op (Bron: YouTube)

Overigens zorgde co-commentator Tony Romo nog voor een vermakelijk momentje. Een kat kwam het veld op en kreeg een uitgebreide analyse van de voormalig quarterback. Romo oogst zeer veel lof sinds hij dit seizoen in het commentaarhok is gaan zitten: hij weet heel veel plays te voorspellen, laat duidelijk zien over een gigantische berg kennis te beschikken en wordt alom geprezen als iemand die het allemaal ook nog eens leuk en vol enthousiasme over weet te brengen.