Twitter blokkeert Russia Today

Twitter heeft eerder op de dag besloten advertenties van Russia Today, Sputnik en alle gelieerde bedrijven te blokkeren.

Twitter is boos. De grote boze Russen hebben namelijk volgens hen geprobeerd de presidentsverkiezingen in de VS van 2016 te beïnvloeden. Omdat ze Russia Today en Sputnik, de twee grootste Russische mediabedrijven, verdenken daar een hand in gehad te hebben, hebben ze die accounts verboden advertenties op Twitter te plaatsen. Je mag immers alleen invloed uitoefenen op verkiezingen als je de goede kandidaat steunt.

Al tijden rommelt het in de VS omdat Trump, de minst favoriete president van de grote mediabedrijven ooit, de verkiezingen heeft gewonnen. De meest gehanteerde theorie is dat alle depressies uit Rusland komen en het dus Poetins schuld is. Daarom is Twitter tot deze stap over gegaan. 'Deze beslissing is gebaseerd op het onderzoekende werk wat we rond de verkiezingen van 2016 hebben gedaan en de conclusie van inlichtingendiensten dat beide bedrijven hebben geprobeerd de verkiezingen te beïnvloeden. 

Persoonlijk vindt uw trouwe verslaggever het ook wel wat ver gaan van die gekke Russen. Reclame die je ergens toe probeert over te halen, dat verwacht je gewoon niet en zou ook niet toegestaan moeten zijn...