Verstappen vindt straf nog steeds onterecht

Max Verstappen vindt het nog steeds onterecht dat hij net na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten als enige een straf opgelegd heeft gekregen. Het kostte de Nederlander een plaats op het podium. Tijdens de persconferentie voor de race in Mexico gaf de Red Bull-coureur wel toe dat hij misschien andere woorden had moeten gebruiken.

Verstappen noemde de niet bij naam genoemde steward Gary Connelly in de Nederlandse media een 'mongool', terwijl hij voor de buitenlandse media het woord 'idioot' gebruikte. "De woordkeuze was niet correct en ik kan dat helaas niet meer veranderen. Ik was boos, omdat ik dacht dat de beslissing niet terecht was. Het is niet mijn bedoeling geweest om iemand te beledigen, anders had ik wel namen genoemd."

De straf van vijf seconden voor het afsnijden van het circuit zit hem nog steeds niet lekker. "Ik denk er nog steeds hetzelfde over. Het was een goede race, met de snelheid zat het voor de derde achtereenvolgende race snor. Ik hoop dat we zo door kunnen gaan. Na afloop van de race zijn de gemoederen hoog opgelopen en geef me eens ongelijk, mij is een podium afhandig gemaakt."

"De straf was mijns inziens niet correct, iedereen sneed die bocht af. Bovendien vonden de fans het geweldig. En trouwens: als ik er profijt van zou hebben, waarom reed ik dan niet elke ronde op die manier door die bocht? Maar goed, ik had wel wat andere woorden kunnen gebruiken."

Verstappen passeerde Kimi Räikkönen binnendoor waarbij hij buiten het circuit ging. De Nederlander stelt dat hij voor de langzaam rijdende Ferrari van de Fin uitweek en een botsing wilde vermijden. In ieder geval wil hij het gevoel van een goede race volhouden.