Winkelmanager ontslagen om te hard werken

Een supermarktmanager bij de Lidl in Spanje is ontslagen omdat hij regelmatig een uurtje van te voren op het werk verschijnt.

Het beeld wat wij hebben van onze zuiderlijke Uniegenoten is over het algemeen niet bijzonder werklustig. Lekker siësta-en met zijn allen en vooral allemaal erg 'tranquillo'. Maar Lidl heeft bewezen dat het zelfs in de bedrijfscultuur van de Spanjaarden verweven zit. Een ijverig supermarktmanager is er namelijk ontslagen. Waarom? Hij kwam met regelmaat tot wel een uur eerder op zijn werk om te zorgen dat zijn winkeltje er perfect bijstaat.

Nou zou het nog kunnen dat de baas er geen zin in heeft voor al die vrijwillig ingebrachte tijd te betalen en ze er daarom een probleem mee hebben, maar onze werknemer van de eeuw deed dat uur voor openingstijd zelfs in de eigen tijd! In Nederland zou elke baas het heerlijk vinden als men zo in elkaar zat, in Spanje is het blijkbaar reden voor ontslag. 

Volgens de werkgever moet elke gewerkte minuut betaald worden, anders pleeg je een grove schending van de arbeidsvoorwaarden. Ook mag je niet alleen aan het werk zijn, om veiligheidsredenen. Allemaal reden volgens Lidl om de beste man zonder enige waarschuwing zijn ontslagbrief te overhandingen. De boef, zomaar hart hebben voor de zaak.

Lidl zit in maag met gefotoshopte kerk (Foto: ANP)
Lidl  (Foto: ANP)