Tieners plunderden rekeningen via Tikkie

Twee tieners uit Oosterhout zijn opgepakt omdat ze geld hebben geroofd van de bankrekeningen van anderen. Ze boden spullen te koop aan op Marktplaats, lokten nietsvermoedende mensen naar namaaksites om geld over te maken en achterhaalden zo gebruikersnamen en wachtwoorden. Daarmee konden ze inloggen op de bankier-accounts en de rekeningen plunderen.

Beide verdachten zijn geboren in 1999. Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze in elk geval meer dan 20.000 euro buitgemaakt. Zeker 42 mensen hebben al aangifte gedaan.

De jongens hadden advertenties op Marktplaats gezet met een mobiel telefoonnummer erbij. Mensen die geïnteresseerd waren, namen via WhatsApp contact op met de jongens. Die vroegen de potentiële kopers om 1 eurocent over te maken via de terugbetaalapp Tikkie van ABN Amro. De jongens wilden zogenaamd zeker weten dat ze de geïnteresseerden konden vertrouwen. Ze lokten de aanstaande kopers naar een nagemaakte site, die precies gelijk was aan de echte site van Tikkie. Toen de mensen daar wilden inloggen, kregen de twee jongens hun gebruikersnamen en wachtwoorden in handen. Die gebruikten ze om in te loggen en snel de rekeningen leeg te roven.

Bij één van de verdachten thuis werden soft- en harddrugs gevonden, klaar om naar het buitenland te worden gestuurd. De verdovende middelen zijn in beslag genomen, net als computers en telefoons van de beide verdachten.

Tieners plunderden rekeningen via Tikkie
Tieners plunderden rekeningen via Tikkie (Foto: BuzzT)