Maple Leafs dienen Kings eindelijk nederlaag toe in NHL-topper

De ijshockeyers van de Los Angeles Kings hebben weer eens een nederlaag geleden. De Kings waren on fire, maar maandagavond gingen ze in Canada onderuit tegen de Toronto Maple Leafs. De Kings staan nog wel bovenaan in de Western Conference, de Maple Leafs staan tweede in het oosten. 

De Maple Leafs stonden in hun negende wedstrijd van het seizoen voor het eerst tegen een team met een nog beter record. Na een kleine zes minuten werkte Matt Martin een schot van Roman Polak richting doel, waarna de puck tergend langzaam het doel betrad. De Kings vroegen een challenge aan, omdat goalie Jonathan Quick gehinderd zou zijn, maar daar was geen sprake van en dus namen de Maple Leafs de leiding.

Laat in de tweede periode stond het onder meer door fraaie reddingen van Quick en Maple Leafs-goalie Frederik Anderson nog 1-0, maar Tyler Bozak verdubbelde de voorsprong in de powerplay. Een goede minuut later sloegen de Kings weer terug, dankzij een prima goal van Adrian Kempe. Mitchell Marner leek in de derde periode voor de 3-1 te tekenen, maar ploeggenoot Martin gleed na een duel met een verdediger goalie Quick onderuit en daardoor werd de goal afgekeurd.

Morgan Rielly schoot al snel hard richting Quick's goal en die werd binnen getikt door de 38-jarige legende Patrick Marleau, die na maar liefst twintig jaar bij de San Jose Sharks over is gekomen naar de Maple Leafs. Trevor Lewis tekende nog wel voor een shorthanded goal namens de Kings, maar het bleef bij 3-2.

De San Jose Sharks boekten ondertussen hun vierde zege van het seizoen. De New York Rangers kregen de achtste nederlaag in tien wedstrijden te verwerken, doordat de Sharks in Madison Square Garden met 1-4 te sterk waren.

Maple Leafs - Kings (Bron: YouTube)