Jong AZ gaat van winst naar verlies in inhaalduel met FC Oss

In de Jupiler League stonden FC Oss en Jong AZ maandagavond tegenover elkaar. Dat was al eerder het geval dit seizoen, maar begin september stonden de jongelingen van AZ met teveel 'oude' dispensatiespelers tegelijk op het veld: Rens van Eijden, Ricardo van Rhijn en Abdel Malek El Hassnaoui stonden negen minuten samen op het veld en dat was één oude speler teveel, waardoor de wedstrijd overgespeeld moest worden.

De mannen van Denny Landzaat en Martin Haar wonnen in september nog met 0-2, maar dit keer ging het minder goed. Ze begonnen oveirgens prima, maar een eigen goal van Joerie Church uit een hoekschop hielp FC Oss op weg. Kort voor rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, nadat Fatih Kamaci vanaf elf meter raak schoot. Fred Friday werkte nog wel een corner in het doel namens de Alkmaarders, maar daar bleef het bij: 2-1.

FC Oss staat na tien duels vierde met achttien punten, vijf minder dan koploper Jong Ajax. Jong AZ staat op de tiende plek met dertien punten.