Dragon Ball FighterZ komt eind januari uit

Uitgever Bandai Namco laat weten dat Dragon Ball FighterZ volgend jaar op 26 januari uitkomt op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Een nieuw detail van de verhaalmodus is dat je het verhaal vanuit drie perspectieven te zien gaat krijgen. Je speelt eerst de Super Warriors Arc om vanuit de Saiyans het verhaal mee te maken, dan is er een Super Villain Arc waar je de vijand speelt om uiteindelijk de Android Arc te spelen waarin je de Androids bent. De map waar je de levels selecteert geeft je meerdere keuzes. Je keuze heeft impact op latere gevechten tijdens het verhaal.

De online modus heeft in ieder geval twee nieuwe modi: Circle Match en World Match. In Circle Match heb je een wachtkamer waarin tot acht spelers kunnen zijn. Ze vechten tegen elkaar, maar het kan chaotisch worden, want soms zijn er gevechten waarin vier spelers tegelijkertijd vechten. Doe dat maal drie vechtersbazen per speler en dan heb je aardig wat tegenstanders neer te halen. In World Match speel je een-tegen-een en kun je kiezen tussen casual en ranked match.

Er komen nog twee digitale versies van Dragon Ball FighterZ:

  • De FighterZ Edition: het spel met daarbij de FighterZ-pas om acht nieuwe DLC-personages toe te voegen
  • De Ultimate Edition: het spel met daarbij de FighterZ-pas, een Voice Pack en een Anime Music pack dat elf nummers uit de anime aan het spel toevoegt.

Als je nu de digitale versies van de game preordert krijg je SSGSS Goku en SSGSS Vegeta al zonder ze vrij te moeten spelen. Daar zitten dan twee exclusieve lobby avatars bij. Je krijgt ook early access tot de open bèta in januari op consoles.

Dragon Ball FighterZ - Story Map (Foto: Bandai Namco)

Dragon Ball FighterZ - World Match (Foto: Bandai Namco)