Verstappen: "Het hele weekend kon je overal buiten de witte lijnen rijden"

Een dag na de Grand Prix van de Verenigde Staten is Max Verstappen het nog steeds niet eens met de straf die hij kreeg waardoor hij van de derde terug viel naar de vierde plaats.

"Ik heb de beelden zelf nog niet teruggezien en ik ben ook niet boos. Het is jammer dat je niet op het podium staat, maar het gaat om de beslissing die niet correct is. Maar we hebben wel een superrace gehad, daar ben ik natuurlijk wel blij mee. Gisteren was ik natuurlijk wel boos en het zou slecht zijn als ik dat niet was." Zo vertelde Verstappen vanavond in Peptalk op Ziggo Sport.

De Nederlander blikte nog een keer terug op de veel besproken inhaalactie. "Uitkomend uit de bocht had ik wat meer grip en buitenom kan je toch niet inhalen, dus ik dacht dan maar binnendoor. We zaten erg dicht bij elkaar, dus ik moest ook naar binnen toe maar er zijn nergens track limits. Ik had echt niet verwacht hiervoor een straf te krijgen, want het hele weekend kon je overal buiten de witte lijnen rijden."

"Ik was ook aan het racen met Bottas en die gaat aan de buitenkant van de baan af en komt weer voor mij. Daar wordt dan weer niks van gezegd. De stewards hebben mij niks gevraagd en die beslissing was al genomen en daar kan je toch niks aan veranderen", alsdus de tweevoudig grand prix-winnaar, zo lezen we op zijn eigen site.

Verstappen ziet buiten de straf uiteraard nog wel de mooie punten van de race. "Als je achteraan start en dan twee bochten voor het einde op een derde plek belandt, dat is natuurlijk wel heel mooi."

De jonge Nederlander sprak de steward die de beslissing over de straf nam niet meer na de wedstrijd. "Ik heb hem wel vaker gesproken maar daar schiet je denk ik toch niks mee op. In het heetst van de strijd zeg je dingen, daar bedoel ik geen slechte dingen mee naar andere mensen toe, maar ja, op dat moment flapt dat er even uit. Ik heb absoluut niet de bedoeling gehad mensen te kwetsen."

Tenslotte blikte de jonge Formule 1-coureur alvast vooruit naar de Grand Prix van Mexico. "Ik heb toch gewoon een super race gehad, maar stond helaas niet op het podium. De laatste drie races denk ik dat we wel de snelste auto hebben gehad. In Mexico krijgen we geen penalty’s en kunnen we gewoon vooraan starten, dus ik ben benieuwd."

Verstappen: "Het hele weekend kon je overal buiten de witte lijnen rijden" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Het hele weekend kon je overal buiten de witte lijnen rijden" (Pro Shots / Action Images)