Lazio-aanhang misbruikt Anne Frank

De Italiaanse politie en voetbalbond onderzoeken het gebruik door fans van Lazio Roma van antisemitische stickers met de beeltenis van Anne Frank. Op de afbeelding draagt Anne het shirt van de grote rivaal AS Roma. De aanhang van Lazio staat bekend om zijn gebruik van geweld en racistische opvattingen.

De stickers doken samen met spandoeken zondag op in het olympisch stadion van Rome, waar Lazio in de Serie A speelde tegen Cagliari. Ook schreeuwde de fanatieke aanhang van Lazio tijdens de wedstrijd antisemitische slogans. De twee Romeinse club delen het stadion.

Het hoofd van de joodse gemeenschap in Rome, Ruth Dureghello, zei in een tweet: 'Dit is geen voetbal, dit is geen sport. Het antisemitisme moet de stadions uit.' President Nicola Zingaretti van de regio Lazio, waarvan Rome de hoofdstad is, sloot zich bij die opvatting aan. Zingaretti brengt nota bene juist een bezoek aan het concentratiekamp Treblinka in Polen.

De joodse Anne Frank stierf in februari 1945 op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. Het dagboek dat ze in het Achterhuis in Amsterdam schreef, bleef bewaard en werd wereldberoemd.

Lazio-aanhang misbruikt Anne Frank
Lazio-aanhang misbruikt Anne Frank (Foto: ANP)